Hizmetler

Bireysel Terapi

Bireysel terapi, davranış değişikliğini kolaylaştırarak yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen terapist ve danışan arasında güven ilişkisiyle oluşan terapötik süreçtir. Terapi sürecinde danışanlar kendileriyle ve kaçındıkları erteledikleri sorunlarla yüzleşme fırsatı bulurlar. Yalnız bu tecrübeyle atılması gereken adımları içerir. Kişinin değiştirmek istediği davranış yada rahatsızlıklar terapi sürecindeki teknikler ile daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşir. Doğru zamanda atılan adımlarla kendisine şefkat duymaya, benlik saygısını artırmaya, karar verme durumlarını daha kolay atlatmaya başlar. Yaşadığı sorunların çözüm yollarının kendi içinde var olduğunu keşfeder ve bu kaynakları nasıl kullanması gerektiğini öğrenir.

 

Çift Terapisi

Çift ve Aile Terapisini, yetişkin bireysel psikoterapiden farklı yönleri bulunur. Bireysel psikoterapi kişinin yaşadığı duygusal sorunları aşmasına yardımcı olurken kişilikte değişimi hedefler, çift ve aile terapisi veya danışmanlığı ise ayrı ayrı bireylerin sorunlarına odaklanmak yerine kişilerarası ilişkiye odaklanır ve ilişkide değişimi hedefler. Terapide öncelikli olan ilişkilerdir. Temel varsayımları da şudur: “Eğer bir sorun var ise bunun kaynağı birey değil, bireyin içinde bulunduğu ilişkilerdir”. “Çift veya aile ilişkisinde bir kişide olacak değişim tüm bireyleri de etkiler”. Pek çok çift, daha fazla sevgi ve yakınlık arayışı, daha iyi iletişim kurma isteği ve cinsel birliktelikten daha keyif alma ihtiyacı içinde terapiye gelirler. Çift ve aile psikoterapisinin yardımıyla hem yaşadıkları ilişkinin hem de, genel anlamda, yaşam kalitelerini artırmaya çalışırlar.

  • Kimler başvurabilir?
  • Çift terapisine uzun süredir ilişki yaşayan veya evli olan çiftler yararlandığı gibi evlenmeyi düşünen flört ve nişan aşamasında bulunan çiftler de terapiden yararlanabilirler. Evlilik öncesi danışmanlık çiftlerin birbirlerinin ihtiyaçlarını ve beklentilerini daha iyi anlamalarına yardımcı olarak evliliğin kalitesini artırmaya yardımcı olur. Aile Terapisine ebeveynlerin çocuğu ile yaşadığı sorunu gidermek veya çocuğun duygu ve davranış düzeyinde gösterdiği sorunları gidermek isteyen aileler başvurabilir.

 

  • Çift ve Aile ile çalışma yöntemleri
  • Çift ve Aile Terapisi 15 ila 20 seans süren kısa süreli bir terapi modelidir; ancak ailenin veya çiftin getirdiği soruna ve sürece göre bu süre daha kısalabilir veya uzayabilir. Haftada en az bir kez 45-50 dakika ile bir saat arasında değişen sürelerde düzenli görüşmeler yapılır, görüşmeye her aile üyesinin veya çiftlerden her ikisinin de gelmesi gerekmez. Çift ve aile terapisti aile bireylerinden veya çiftlerden biri ile de çalışabilir ancak birlikte gelmeleri önerilir. Görüşmeler ayrı ayrı aile üyeleri ile veya çiftlerden biri ile ayrı daha sonra ortak olacak şekilde yapılabilir.

Online Psikoterapi

Psikolojik destek almak için daha esnek saatlere ihtiyaç duyan, yolda vakit harcamak istemeyen, bulunduğu yerden ayrılamayan, evden çıkmasına engel olan ruhsal veya fiziksel herhangi bir engele sahip olan, yaşadığı ülkede dil sorunu yaşayan bireyler bu hizmetten faydalanabilmektedir. Bunların yanı sıra sık sık seyahat eden, yardım almak istedikleri terapistle aynı şehir/ülkede yaşamayanlar da bu hizmeti tercih etmektedir. Bu gibi çeşitli nedenlerle yüz yüze terapi alamayan bireyler için ‘online terapi’ oldukça pratik ve sağlıklı bir alternatiftir.

Görüntülü olarak yapılan online terapiler, yüz yüze terapi görüşmeleri ile eş sonuçlar verebilmektedir. İnternet üzerinden yürüttüğümüz terapiyi etik ilkeler doğrultusunda gerçekleştirmekteyiz.

Grup Terapisi

Grup terapisinde danışanlar kendilerininkine benzer sıkıntıları olan diğer bireylerle beraber, eğitim almış lider bir psikoterapist eşliğinde belirli bir amaca yönelik olarak çalışırlar. Grupların katılımcı sayısı süresi ve sıklığı grubun ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir. Gruplar kaygı bozuklukları, duygu düzenleme bozuklukları (öfke kontrol problemleri vb.), sosyal fobi, bağımlılıklar, iletişim becerileri, girişkenlik gibi belirlenmiş temalar üzerine yoğunlaşıp, belirli alanlarda işlevselliğin artırılmasını hedefler. Grup terapisinde oluşturulan ortam, gerçek hayattaki sosyal ortamların küçük bir örneği gibidir. Bu grupta kurulan ilişkiler ve yaşanan ilişki sıkıntıları kişilerin günlük yaşamdaki ilişki tarzlarına yönelik bilgi verir. Grup terapisinin iyileştirici etmenleri sayesinde birey günlük yaşamda yaşadığı sorunların üstesinden gelme becerileri kazanır.

Psikolojik Testler

Kurumum bünyesinde Psikolojik Testler, Zeka Testleri, Nöropsikolojik Testler ve diğer yetişkin ve çocuk testleri güvenle uygulanmaktadır. 

UYGULADIĞIM TESTLER:

Zeka Testler:
Wisc-r Zeka Ölçeği (6-16 yaş)
GoodEnough Harris İnsan Çiz Testi (IQ) ve analiz testi
Catell 2A & Catell 3A Zekâ Testi
Porteus Labirentleri Testi
Gessel Testi ve Kent EGY Zeka Testi

Gelişim Testler:
Denver Gelişim Testi
Agte Gelişim Tarama Envanteri
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Frostig Gelişimsel-Görsel Algı Testi
Benton Görsel Bellek Testi
Bender Gestalt Algı Testi

Nöropsikolojik Testler:

Nonverbal (görsel) Bellek Testi
Rey Karmaşık Figür Testi
Mini Mental Test
Stroop Testi
Boston Adlandırma Testi
Benton Yüz Tanıma Testi
Çizgi Yönü Belirleme Testi
Öktem Sözel Bellek Süreçleri Testi
Wisconsin Kart Eşleme Testi
Sözel Akıcılık Testi
Atasözleri ve Benzerlikler Testi
Saat Çizme Testi
Sayı Dizileri Testi
Mantıksal Bellek Testi
Mental Kontrol Testi
Şekil Kopyalama Testi
Geriatrik Depresyon Ölçeği

Psikolojik Testler:

Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI)
Ergenler İçin Psikolojik Bozukluklar Envanteri- Psikolojik Bozukluklar Formu (EBPE-PBF)
Ergenler İçin Psikolojik Bozukluklar Envanteri-Kişilik Bozuklukları Formu (EPBF-KBF)
Cattel Zeka Testi
Kent EGY Zeka Testi
Porteus Labirent Testi
Goodenough-Harris Bir İnsan Resmi Çizme Testi
Beck Depresyon Ölçeği
Beck Anksiyete Ölçeği
Durumluk-Sürekli Kaygı Envanteri- STAI
Belirti Tarama Listesi SCL-90 R
Coolidgw Axis II Inventory- Plus Türkçe Kişilik Bozuklukları Kısa Formu (CATI+TR KB KF)
Kısa Semptom Envanteri
Horney- Coolidge Üç Boyut Envanteri (HCTI)
Kişilik İnanç Ölçeği
Eysenck Kişilik Envanteri (EPQ)
Davranılsal İnhibisyon Sistemi Davranışsal Aktivasyon Sistemi Ölçeği (DİS/DAS Ölçeği)
Beier Cümle Tamamlama Testi (B Formu)